3 mar 2011, 14:18

Слънчова невеста 

  Poesía » Del paisaje
1890 0 13

Пристига със Зората светла колесница
и Слънчо грейва в пурпурна усмивка,
че тук пристига неговата годеница-
 бяла Пролет, с пъстропери птички.

Косите ù - цъфнали вишни в градина,
с диадема от волни пеперуди.
 Гърдите ù - ухание на рози и мирта,
небрежно покрити с одежда ефирна.

 Усмивката ù - мелодия на арфа звънлива,
 момини сълзи  в горещо сърце.
 Ласката ù - в небето лястовичка лекокрила,
нежен бриз над синьото море.

 По стъпките ù - теменужки и лалета,
 в очите - топъл слънчев благослов.
 Земята щом докосне като Флора,
събужда я за новия живот.

 

http://www.youtube.com/watch?v=a2xd6OXXrWA&feature=related

© Катя Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??