28 may 2011, 21:44

Смисълът е без значение 

  Poesía » De humor
928 0 1

 

 

Смисълът е без значение

 

Избирам си думи красиви и важни,

измислям и някой по-сложен въпрос,

разбърквам ги смело, прибавям, изваждам,

творец съм аз вече, създавам стих нов.

 

Готов е - написан, но спъва ме, сричам,

опитвам да пея, но що за шега -

гласът ми мутира от липса на ритъм,

ушите ми писват - фалшиво звуча.

 

И ядно задрасквам, побъркват ме думи,

накрая захвърлям измачкан листа  -

изгубих деня си от глупост за лудост,

без рими години спокойно живях.

 

Инатът ме връща и в листа се взирам -

надраскан е вярно, но леко чета,

до края е гладко, намирам и смисъл,

тематика друга, но с ритъм - мечта.

 

По-важните думи били са излишни,

гневът ми поправял на точни места -

получил се стих за чудо и приказ.

Не го ли разбират? Какво от това?

 

 

 

 

 

© Ани Виделова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??