Безграмотност и сила, безсрамност и вила,
съчетават се лесно и плъзват навред.
Кола лимузина, охрана дузина,
блъскане с лакти и така все напред.
Пробивен успех, без бляскав доспех,
тъпче в краката си чужди и свои.
Жажда за власт, за мерзост и сласт,
излюпват се ловко, фалшиви герои.
Заселват земята с терор над раята,
пъплят, боричкат се, водят войни.
Загнездват високо, усукват дълбоко,
наливат се с кръв от бездушни тълпи.
Весело време с безкрайното бреме,
съвместно живуркат, симбиоза безкрай.
Паразитното семе с хобот ще отнеме,
ще изсмуче живота от хоста докрай.
© Александър Митков Todos los derechos reservados