3.06.2018 г., 2:36 ч.

Смучка 

  Поезия » Гражданска
784 2 0

Безграмотност и сила, безсрамност и вила,

съчетават се лесно и плъзват навред.

Кола лимузина, охрана дузина,

блъскане с лакти и така все напред.

 

Пробивен успех, без бляскав доспех,

тъпче в краката си чужди и свои.

Жажда за власт, за мерзост и сласт,

излюпват се ловко, фалшиви герои.

 

Заселват земята с терор над раята,

пъплят, боричкат се, водят войни.

Загнездват високо, усукват дълбоко,

наливат се с кръв от бездушни тълпи.

 

Весело време с безкрайното бреме,

съвместно живуркат, симбиоза безкрай.

Паразитното семе с хобот ще отнеме,

ще изсмуче живота от хоста докрай.

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??