28 ago 2021, 11:25

Снежно оригами за сбогуване 

  Poesía » De amor
367 5 11
СНЕЖНО ОРИГАМИ ЗА СБОГУВАНЕ

 

От криво любопитство ли дойде –

животът ми да видиш как е минал?

Задръж каквото триумфално взе.

Сега ще спя. Навярно сто години.

 

Не искам да сънувам. Тъмен здрач –

от хладна и безцветна амалгама,

незнайно одъра ми как застла

с намачкани сърдечни оригами.

 

Дано вали – като във скучен филм,

безкраен сериал от тъпи драми.

Как безразсъдството да си простим?

Най-непростимото е да те няма.

 

Горчи солта и залъкът е сух,

отдавна тишината е презряла.

Засипан е с отровен снежен пух

компасът на безпътната раздяла.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??