Картина черна. Контрасти бели върху нея…
Уж закон – неписан, а доста ясна алинея…
А, цветен бях… Но дойде и ден да избледнея…
През много трудности преминах, и това ще преживея…
За да успея – катарзисът ми явно беше нужен…
Утопия в сърцето, а белегът – заслужен…
Две призми… Прецизно сляти във главата…
Едната мозъкът ми, а пък другата – душата…
Но, настрани шегата! Когато си изправен пред дилема…
Обичаш ли? Обичай! Но дръж до себе си мехлема…
Защото доста често настъпва срив в оназ’ система,
която движи те и отговаря на въпроса: “По кой път да поема?”
Но, сложноцветен! Човекът – хризантема…?
Дали е бял цветът на същността човешка? Теорема?
Чертая нова схема! Успехът е в движението!
Във черно съм облечен, за да скрия унижението!
В прозрението, ключа към щастлив живот се криел…
И човекът бил добре, когат’ от опита на друг е пиел…
Но винаги ще се намерят такива, които в правилният ред са бримка…
Едни със други хората менят се, но някой си остават просто снимка!
© Съби Седник Todos los derechos reservados