28 мар. 2014 г., 15:08

Снимка 

  Поэзия
730 0 4

Картина черна. Контрасти бели върху нея…

Уж закон – неписан, а доста ясна алинея…

А, цветен бях… Но дойде и ден да избледнея…

През много трудности преминах, и това ще преживея…


За да успея – катарзисът ми явно беше нужен…

Утопия в сърцето, а белегът – заслужен…

Две призми… Прецизно сляти във главата…

Едната мозъкът ми, а пък другата – душата…

 

Но, настрани шегата! Когато си изправен пред дилема…
Обичаш ли? Обичай! Но дръж до себе си мехлема…

Защото доста често настъпва срив в оназ’ система,

която движи те и отговаря на въпроса: “По кой път да поема?”

 

Но, сложноцветен! Човекът – хризантема…?

Дали е бял цветът на същността човешка? Теорема?
Чертая нова схема! Успехът е в движението!

Във черно съм облечен, за да скрия унижението!

 

В прозрението, ключа към щастлив живот се криел…  
И човекът бил добре, когат’ от опита на друг е пиел…

Но винаги ще се намерят такива, които в правилният ред са бримка…

Едни със други хората менят се, но някой си остават просто снимка! 

© Съби Седник Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Умееш да пишеш!
  • .. да избледнееш до пълен контраст.. май това прави обичният живот със нас.. Хареса ми, накара ме да се замисля в/у доста неща, включително и рисуването -С
  • Сполучливи щрихи-попадения си намерих при теб. Движението им ми допадна. Поздравявам те.
  • Дали е бял цветът на същността човешка, облечена в черно, за да прикрие унижението?!
    "Черните ни дрехи крият от вас колко са бели душите ни..." - текст от някаква песен на Слави.
    Отново си убийствено вълнуващ! Оцених !
Предложения
: ??:??