От полета на птиците разбрах-
ноември, че сънува тишината.
Снежинки две търкалят се към нас,
а ние сме деца на синевата.
Да си играем с облак..искаш ли?
Или да го превърнем във сметана?
Да свием във сърцата две искри-
ти ще си принц. А аз ще съм Снежанка.
Ноември се е скрил. Във две крила
на север. Под звука на шепот снежен.
Ти можеш да се хвърлиш във снега
от ъгъла на своите копнежи.
Ноември носи сняг. И сладолед.
А аз ще те целуна - светло синя.
Ще дойда много тихичко при теб
в сметанов облак. И небе- коприна.
© Деница Гарелова Todos los derechos reservados