15 mar 2007, 13:00

СОНЕТ НА НАДЕЖДАТА 

  Poesía
558 0 6

СОНЕТ НА НАДЕЖДАТА

 

Не се предавай, свиркай си и пей,

бъди щастлив и весело живей!

Макар да мъкнем тежката Голгота

на своя гръб, да страдаме в живота,

 

да ни завиждат хора подли, зли

и в нас да пращат острите стрели

на глупави сплетни и клевети,

внимание не им обръщай ти!

 

С приятели добри се забавлявай

и никога самотен не оставай!

Със пълни шепи радост ти греби

и тъй ще си щастлив ти може би?!

 

Че на човек какво ли му остава:

животът и след нас си продължава...

© Емил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??