Разбрах, ако безкористно поМАГам
на всекиго, изпаднал сам в беда,
ако на всяко "не" отвърна с "да" -
излъчвайки чрез поглед радост блага, -
ако в постъпки, чувства, мисли влагам
грижовност за космичната среда
и давам правото на свобода
на всяко живо същество, тогава
ще бъда с Бога винаги едно -
частица от Вселенското Кросно...
Тогава ще познавам по очите
дали е болен ближният и как
да се лекува с билки лековити...
Чрез теб, Бояне, всеки става маг!
© Невяна Керемедчиева Todos los derechos reservados