"защо ми е спасение-
щом няма да те има."
Ал. Горчев
Отдавна те няма -
в съня и в живота ми.
Отдавна и спомени нямам.
Сбогуването ни -
дълго и неохотно -
тежък жребий за двама.
Всеки по пътя си тръгна.
Нямаше време за драма.
Пуснахме си ръцете на ъгъл.
И гръб си обърнахме. Странно.
Вятър среднощен ни грабна,
пясък в косите изсипа.
Устни солени ни радваха,
с други очи бавно свиквахме.
Така и не чухме крясъка
на странната птица в нощта.
После август заплака.
И ГИ изтри от света.
© Иванка Гичева Todos los derechos reservados