Бих могла да бъда твоя муза.
(Бих могъл да бъда стих и бряг.)
Твоят стон, дихание и изгрев.
(Бих могъл да бъда мил и благ.)
Бих могла да бъда твоя жажда.
(Бих могъл да бъда светлина.)
Аз ще бъда огъня, подклаждащ
(пламъка в добрата ми душа.)
Аз ще бъда океан от съ̀лзи.
(Аз ще бъда кротката скала̀.)
Аз ще бъда спомен, с тебе свързан.
(Аз ще бъда полъх през нощта.)
Аз ще бъда хаоса в нежни думи.
(Бих могъл да бъда твоя сричка.)
Ние ще сме като лист и гума.
(Ние сме поетите пред всички.)
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados