6.08.2021 г., 12:30 ч.

Споделеност 

  Поезия
145 1 1

Бих могла да бъда твоя муза.
(Бих могъл да бъда стих и бряг.)
Твоят стон, дихание и изгрев.
(Бих могъл да бъда мил и благ.)

Бих могла да бъда твоя жажда.
(Бих могъл да бъда светлина.)
Аз ще бъда огъня, подклаждащ
(пламъка в добрата ми душа.)

Аз ще бъда океан от съ̀лзи.
(Аз ще бъда кротката скала̀.)
Аз ще бъда спомен, с тебе свързан.
(Аз ще бъда полъх през нощта.)

Аз ще бъда хаоса в нежни думи.
(Бих могъл да бъда твоя сричка.)
Ние ще сме като лист и гума.
(Ние сме поетите пред всички.)

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??