Тук всичко е прелест и радостен вик,
виж птичето малко с пискливо гласче,
оглася баира, разперва крилца
и буди ги всички, като със звънче.
Под сплетени вейки на белия храст,
подскача еленче с извити рогца,
над светлозелена поляна от мъх,
паяк дантела изплита с краче.
И сякаш по-свежа елхата грее,
малка шишарка целува в захлас,
чучулига , пълна с хармония пее,
в огрян от слънчеви блясъци, храст.
В кошерът пчелен пчелички жужат,
весело кацат на храста разцъфнал,
бръмбар унесен в сън, не разбрал,
колко отдавна, вече се съмнало.
Всичко наоколо е приказен дар,
щастливо проблясва в безкрая
и всяка картина, в душата замря,
нарисувана с пейзажи от рая!
© Миночка Митева Todos los derechos reservados
Весели празници!
Таня, винаги ме стопляш, жива и здрава. Весели празници!