28.12.2021 г., 9:38 ч.

Спокойствие 

  Поезия » Гражданска
870 3 19

 

Тук всичко е прелест и радостен вик,

виж птичето малко с пискливо гласче,

оглася баира, разперва крилца

и буди ги всички, като със звънче.

 

Под сплетени вейки на белия храст,

подскача еленче с извити рогца,

над светлозелена поляна от мъх,

паяк дантела изплита с краче.

 

И сякаш по-свежа елхата грее,

малка шишарка целува в захлас,

чучулига , пълна с хармония пее,

в огрян от слънчеви блясъци, храст.

 

В кошерът пчелен пчелички жужат,

весело кацат на храста разцъфнал,

бръмбар унесен в сън, не разбрал,

колко отдавна, вече се  съмнало.

 

Всичко наоколо е приказен дар,

щастливо проблясва в безкрая

и всяка картина, в душата замря,

нарисувана с пейзажи от рая!

 

 

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??