13 jun 2019, 9:37

Сполай за добротата... 

  Poesía » De amor
382 2 0

Сполай за добротата...

 

В страстта на твойте прелестни и слънчеви години

не вярвах, че ще има кътче и за мен,

където да поседна и болката да мине,

когато от живота съм странно отегчен...

 

Подай ми да изпия кепчѐ* вода студена

и ако имаш милост дори ме целуни,

за малко да остана под сянката зелена

на твоите от плод огънати лози...

 

А после ще си тръгна... Сполай за добротата,

с която толкоз щедро ти ме приюти!...

И винаги ще помня в живота си вратата,

която доверчиво пред мен отвори ти!...

 

1981.

 

*кепчѐ--(перс-тур-обл.) метална чаша с дълга извита

дръжка (Български тълковен речник)

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??