СПОМЕН
Ах, любими мой,
сърцето ми отново тлее
и в мрак обвито тъне пред
спомена за теб,
а душата ми отново връща се назад.
Ах, нима не виждаш ти,
таз тъга в очите мои -
повехнали и бледи?
Нима не виждаш
посърналото ми лице
и таз тягостна усмивка
пред тъмния ти силует?
О, любими мой,
за теб съм вече
прочетено писмо,
във огъня горящо.
И като призрак в мрака
появявам се пред теб,
ала ти ме гониш -
и отново връщам се
пред спомена за
теб и мен.
© Мария Todos los derechos reservados