18 ene 2007, 13:01

СПОМЕН ЗА ЩУРЕЦА 

  Poesía
855 0 12

                                                                         На Стефан Калев

Отиде си. Не взе оттука нищо.

Разсърди се на този свят покварен.

Остави ти сираци - всички листи

 написани - проплакани, изстрадани…

 

Отиде си. И прошка не поиска

от верните приятели, защото

 не трябваше да разберат, че скоро

 ще спре да се търкаля колелото.

 

Отиде си. А твоята писалка

премръзнала те чака със надежда…

И само пукотът на тишината

 в портрета ти пак тъжно се оглежда.

 

Отиде си, приятелю, поете.

Аз гроба ти не ща да знам къде е,

че бих ли го затоплил с мъртво цвете,

щом ти във мене вечно ще живееш!

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??