28 abr 2013, 10:45

Спомени, мигове 

  Poesía
529 0 1

Спомени, спомени -

кратки истории:

петлета от захар и мигове
по витрините стъклени,
бавно топящи се

от детско желание.
Спомени!

 

Мигове, мигове:
кратки илюзии;

мъртви планети без орбити;

сладост по устните
от целувка с любимата;

карамфилени феникси.

Мигове!

 

Спомени, мигове -

нетленни кокичета,

изгубени по терминалите -
върнете се в мислите,
във пламъка огнен,
във чашата с вино.
Върнете се!

© Михаил Лазаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??