22 ene 2012, 18:23

Спомени, родени в неделя 

  Poesía
1121 0 19

 

 

----

 

Разпиляха се мойте забързани дни.
Дълго събирана майчина мъдрост
по друми от чувства, под стряха седи
и тихо със детството спомени къдри...

За бяла среднощна завивка от сняг.
Вретено, прегърнало тежка къделя.
За топлия мирис на обреден хляб,
омесен от баба, на раздяла в неделя!

Към румена, дива махленска  игра
моят свят неизменно ме връща.
А баба ми маха, побрала в ръка
уюта на пълната слънчева къща.

Загърнала с вълнен елек рамене,
тя даде на всички любов и опора!
А днес пази дома - да не се срути на две -

бастунче... подпряно на двора...

 

----

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??