… са блудници
дето само чакат
да ги стопля
подредила съм ги
в цветни куфари
и пътуваме
понякога
с прибоя…
към завърналите се
от запад птици
винаги
обръщат се
гальовно…
(а не беше ли
на изток
светлината
и не беше ли
тъгата синя…)
…
спомените ми от лятото
… са слънчогледи
попрелели
все на запад
към скалите
и цветя
в градини
пъстроцветни
и усмивки
слънчеви
в очите…
…
и са блудни
нощем
ветровете
в спомени за лято
опаковам ти
нозе
в цветни куфари
към теб ги пращам
да ми върнеш
силата…
море…
© Бехрин Todos los derechos reservados