СПРИ СЕ...
ДЕЛНИК Е. БЪРЗАМЕ. ВСИЧКИ СМЕ В КЮПА.
И СМЕ ЗАМИСЛЕНИ, ТЪЖНИ И ЗЛИ.
КАТО РАЗЛИЧНАТА ЦИРКОВА ТРУПА –
- ВСЕКИ СЪС НОМЕР И С НЕГО ВЪРВИ.
МАСКИТЕ СЛОЖИЛИ, С ТЯХ СЕ СРОДЯВАМЕ,
ЦЯЛ ДЕН СМЕ ДРУГИ, А В КЪЩИ САМИ.
И НЕУСЕТНО ЗА НАС ОГЛУПЯВАМЕ
И ПРИЗЕМЯВАМЕ СВЕТЛИ МЕЧТИ.
СПРИ СЕ ЗА МАЛКО – ВСИЧКИ СМЕ ХОРА,
САМ УСМИХНИ СЕ, ДЕТЕ ПОГЛЕДНИ
И ЩЕ УСЕТИШ – СВЕТЪТ НЕ Е СТРАШЕН –
В НЕГО СМЕ МНОГО – И АЗ СЪМ И ТИ.
ДАЙ НА ПРИЯТЕЛ ПОДКРЕПА С ПОГЛЕД,
НЕ ПОДМИНАВАЙ И ПРОСЯКА КУЦ,
ВСЯКО ДЪРВО И ТРЕВИЧКА СА ПОРИВ –
БЯЛА НАДЕЖДА СЪС СТРАНЕН ПРИВКУС.
© Златка Вълкова Todos los derechos reservados