5 may 2015, 20:12

Сребърни мои - вървете си с мир! 

  Poesía » De amor
383 0 7


Сребърни мисли

на чаша обич с парфе

 

 

 

Сребърни нишки 

изплитат в листата

сянка на мисъл и нежна печал,

сребърни струни

докосват душата,

тихо събуждат нечакана жал.

 

Сребърни мисли

в глава уморена

идват неканени, сядат до мен –

притчи нашепват

за дни укротени,

за мъдрост, за старост-нерадост и тлен. 

 

Мислите сребърни

гостоприемно

каня на чашка обич с парфе.

Те укорително 

втренчени в мене,

твърдо отказват ми: „Обич ли? Не!”

 

Виж, за парфето

не мислиха много:

„Бива!” (на сладко наблягаха май!)

Аз пък налях си

уж мъничко обич,

а чашата моя препълних докрай.

 

Жадно отпих,

че суха душата

усетих от този тъй стресов момент.

Преполових,

но с ужас видях как

чашата пак се напълни пред мен.

 

Пия до дъно –  

пак пълна остава…

Може би някой си прави шега?

Може би ангел

и дявол наддават

вече за бедната моя душа.

 

Нека! С препълнена

чаша ще пия

обич и щастие на земния пир.

Сребърни мисли,

похапнахте вие,

време е, хайде, вървете си с мир!




© Венета Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за топлия отзив! Хубава вечер и лека нощ, скъпа Стойне!
  • Прочетох стихотворението с интерес и много ми
    хареса.Оригинално и силно, образно и докосващо!Поздравление и хубава вечер!Поздравление и лека нощ!
  • ))) Иронията е задължителна - или поне чувството за хумор! Без тях ще ни нападнат едни сребърни, пък...не му е времето още! Благодаря, Наташа! Весел празник!
  • Красиво звучат тези сребърни мисли. А иронията добавя щипка аромат и настроение. Поздрави, Венета!
  • Благодаря, Валентин! Весели празници!
  • Фамозна!
  • Благодаря, Мая! Весело изкарване на най-българския празник - Гергьовден! Поздрави!
Propuestas
: ??:??