21 oct 2015, 19:12

Сред природата 

  Poesía » Filosófica
335 0 0

Сред природата


Излязох сред природата в неделя
и мислех да остана сам цял ден
и верен на природната повеля,
разтапях се от дива радост там!

Любувах се на меката тревичка...
Опиваше ме просто Пролетта.
И в разговор с планинската рекичка,
аз щях да се откъсна от света...

Но радостта ми твърде скоро секна,
нахлуха хора,  варвари с коли,
и глъчката им в урвите отекна
и този хубав ден се развали!

И  бях лишен от  краткото блаженство!
И този глъч  ме върна във  света.
Велико е човешкото  кокетство
и  нашия снобизъм от града!   
  12.08.73г.София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??