30 nov 2009, 1:23

Среднощен рефрен... 

  Poesía
748 0 8

 

 

Стихвам в крилете

на дълго очакване

стъпка по стъпка

пътувам към теб

 

не е присъда

нито наслагване

само не помня…

 

(откакто си в мен…)

 

>>>

 

(и не мога да се намеря...

закопчала съм се

за жартиерите

на отдавна

загубила

значението

си виталност...

онази...

с лице на Вина...

 

гали ръцете ми

и приласкава душата ми...

 

с теб…

...

после...

 

(рисува снежинки

по потни прозорци...)

покрива огледалата

за да не се намеря

 

и ме оставя...
да вися

обесена

 

за собствените си

страхове...

 

<<<

 

… нито посоките

нито следите

 

нито успявам

дъха ти

да спра…

 

дълго пътувам

а още съм никъде

 

стихвам в очите

преляла...

 

в съня…

 

>>>

 

(и не мога да те намеря…) 

 

нещо празно изтича

нетленно

 

заглъхва виновно

гради ме по теб

като страх…

 

а не откривам очите ти…

 

бягам

сънувам

заглъхвам

завръщам се

разкъсвам гърдите си…

 

бягам…

 

все по-далеч…

 

(от себе си…)

 

<<< 

 

… и като вятър

ти роша косите

тихо докосвам

очите с очи…

 

толкова дълго…

а още съм никъде

сгънала в длани

смеха ти дори…

 

 >>>

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??