29 may 2010, 14:50

Среднощен сабат (I) 

  Poesía » Civil
933 0 25

Среднощен сабат (I)

 

                        (в памет на bg undergrоund деца)

 

Щастливо нехаеш, невинно момче,

щурееш във приказно-вещерски свят!

Игриво порой те мъртвешки влече -

отнася в магичен, чудовищен град.

 

Люлее всемира, възторзи подмята,

чертае съдбовно греховната сласт...

Задавена мрачно, забравя зората

да шурне с лечебната, слънчева власт.

 

Проблясват небесни искрици в очите.

Мрачнеят далече немирни звезди.

Пролазва и вятър, разрошва косите:

в нирвана извечна ще те приюти.

 

Просъсква последният вопъл в гръдта.

Неистово зине зловонната смрад.

Белязан коварно – полагаш плътта

на призрак окаян в неземен сабат.

 

http://www.youtube.com/watch?v=BPfR08r1gRY

 

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??