Танцува вятърът в гората,
смущава нощния покой.
Сова в клоните прелита,
огласяйки гората с кресливия си вой.
Бледа месечина на небето е изгряла,
в мека светлина гората е заляла.
Призрачни видения бродят там сега,
красиво, но страшно е там през нощта.
Нещо в храстите се крие.
Вълк в далечината вие.
Вятър неуморно клоните люлее,
в танц лудешки всичко тук беснее.
Настъпва утро ведро и прохладно,
притихва уморената гора,
изчезват призрачните сенки,
озарени от слънчевата светлина.
Блестят листата от роса облени,
щурци подскачат в зелените треви,
машини косят тучните полени,
навсякъде усърден труд кипи.
Трудят се хората в полята.
Труди се и катеричката в гората,
без много, много да се лута,
трупа тя храна във своята хралупа.
Денят преваля уморено,
над полето и гората пада здрач,
само вятърът не спира да лудува
и танца си среднощен да танцува.
© Славка Григорова Todos los derechos reservados