5 abr 2016, 20:43

Среднощните коне 

  Poesía » De amor
669 1 10

 

Среднощните коне

Виждаш ли среднощните коне?
Чакат ни във пазвата на мрака,
всеки иска да ни понесе,
времето е в тях, а то не чака.

 

Чувстваш ли? Телата им трептят.
Святкат им звезди изпод копитата,
тайнствени, свободни са, искрят,
хорските дребнавости помитат.

 

Там, нагоре във безкрайността,
дето се докосват двата свята,
те събират нощем любовта
и я пръскат после по земята.

 

Виждаш ли среднощните коне?
Жадно ги поглъща тъмнината,
тръгват си, но пак ще донесат
обичта, щом вдигне се мъглата!
 

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??