29 jun 2011, 22:30  

Среща/ Глупакът 

  Poesía » Otra
809 0 22

Среща

 

Аз съм Глупакът – онзи, който 

тръгна с торба и с тояга, 

с кучето си и с песента 

да види колко голям е света...
(Шапката май те стяга?)

И от всяко плодно дърво 

взимах по плод и по шепа от почва. 
Скривах ги (да не мислиш, че помня точно къде) 

и мечтаех... 

Ех, не знаех, че светът от душата започва!


Синева! Синева ли? 

Кучето пратих. По нейните дири. 
Няма го! (гръм да го свари) 

Свирках, крещях... 
Който ще - да го дири! 

Ти какво? Накъде с тая купчина 

бели листа? Шариш ги? 

Брей! Умело ги шариш! 

Колко усилия струва това? 
Николко?! Вземаш колкото свариш?

Нарисувал си Любовта? Боже мой! 

И какво ще я правиш?
Ще я търсиш по целия свят! 

Как, бе човек? С писъмце?!!!
Ааа, ходенето щяло да те умори и забави.

Пуснал си в нета  данни и снимка? И? 
Върволица жени стегнали дните ти в примка?!
И?! Си пусна мустак, и си купи бомбе?!
Хей, сполай ти юнак! 

Кучето... май си дойде!

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??