2 dic 2015, 7:49

Среща със стария клаc 

  Poesía » Otra
316 0 0

Среща със стария клас

 

На средната ни възраст на кризата в средата

пак лятото нас тъй ще събере —

сребро тук-там в косите, релеф, вдълбан в челата —

те грижите издават най-добре.

 

Един в живота случил — направил кариера,

с жена сърдечна, мила, с две чеда.

Буксува друг на място и бъхта се без вера,

а трети пък споходила беда.

 

Двамина веч` ги няма, отишли си мърцина,

оставил всеки мъничко дете.

Въздишка ще отроним и ще пролеем вино —

да можеше със нас да са и те!

 

със спомените школски за даскалите, класния

унасяме се в разговор до мрак.

В годината един път сме в кратко междучасие —

търкулнала се е година пак...

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??