Стана тя, каквато стана,
ще спя таз вечер на тавана
при мишки миризливи,
щот добре се не бяхме скрили.
Стана тя, каквато стана,
жената хвана тигана,
започна с него по главата,
щот с друга съм бил в кревата.
Ето удар, втори, трети,
нужни са ми рицарски доспехи,
жена ревнива,
жили кат коприва.
Да видим сега
каква ще е моята съдба,
дали ще прости моята женичка,
или ще трябва да си търся нова сродна душичка.
© Иван Батев Todos los derechos reservados