25 jun 2013, 22:42  

Стандартно 

  Poesía » Civil
462 0 3

Стандартно мислене посяха мъдреците

и ново време изкласи почти без срив –

планувано и точно съградено,

разпределено по изряден норматив.

 

Стандартното ни житие – теоретично

обосновано с догми и канони,

облечено езотерично от врачки,

от жреци и еталони,

лумпинизирано от технократи,

разкъсвано в бюрократични схизми

е автохтонна собственост на новите прелати,

ръкоположени с антитеизми.

 

Стандартно време...

 – Дявол да го вземе,

стандартното ни подравнено племе,

стандартно крачещо напред

към новия световен ред,

унифициращ марката –

субект!

© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Стандартно време...
    – Дявол да го вземе
    стандартното ни подравнено племе,..."- точно!
  • Благодаря за отзива "Venus""! Тоже мне шутка!
  • Я пак! Ако може, по-бавно! Шегичка, харесва ми, че "те виждам" по-често! Обичам нестандартното!
Propuestas
: ??:??