Стандартно мислене посяха мъдреците
и ново време изкласи почти без срив –
планувано и точно съградено,
разпределено по изряден норматив.
Стандартното ни житие – теоретично
обосновано с догми и канони,
облечено езотерично от врачки,
от жреци и еталони,
лумпинизирано от технократи,
разкъсвано в бюрократични схизми
е автохтонна собственост на новите прелати,
ръкоположени с антитеизми.
Стандартно време...
– Дявол да го вземе,
стандартното ни подравнено племе,
стандартно крачещо напред
към новия световен ред,
унифициращ марката –
субект!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.
– Дявол да го вземе
стандартното ни подравнено племе,..."- точно!