7 mar 2009, 10:56

Стар ерген 

  Poesía » De humor
1571 0 25

 

Един петел червеноперест

решил кокошките си да сбере,

събрание да проведе.

Една от вас, рекъл,

перата ми ще чисти

и подрежда,

две-три -

зърна ще ми отбират,

останалите

полозите ще почистват.

А аз ще кацна на стобора,

към слънцето ще кукуригам,

дано една от вас успее

и златното яйце да ми снесе.

И квачките се втурнали

веднага

повелите му да изпълнят.

Проскубан бял петел

цял ден им помагал

и тихичко им каканижел.

А привечер, в сеното

на белия петел

кокошките полегнали.

На сутринта

във полога му

яйца от злато

светели.

А червеноперестия

от стобора

все тъй самотно

кукуригал.

 

 

 

 

 

Абе, гледам аз, че осмомартенски мъжете се сетиха да пишат за нас. Та си рекох - я чакайте и аз за вас! :)))

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??