11 may 2023, 16:39

Старчески дом 

  Poesía
164 0 1

Малко встрани от живота
с остарели надежди,
ежедневие скучно
ляга в стари одежди.

Днес, от купата топла
пара вдига любовна,
от сухари попара...
с грижа в крайност, неволна.

Тръпнат старчески пръсти
от горка немощност спрели,
без семейно огнище...
в дом на чужди раздели.

Край прозореца мрачен
ветрове са завили.
Ти, животе  злощастен...
мърдаме, още сме живи.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хора изживяват последните си години в старчески дом. За съжаление, нищо не можем да променим. Натъжих се!
Propuestas
: ??:??