18 sept 2016, 15:33

Старите деца 

  Poesía » Otra
244 0 1

Надживели новини и сводки,

скъсили доста пътя до смъртта,

дядо с баба правят си разходки

в последните си дни на есента.

 

Хванали се за ръцете сухи,

а с другата подпират се с бастун,

в есенните листи тъпчат глухи...

А тя- сладунка, той пък е сладун.

 

Крачат бавно, крачат и страхливо.

Държат се двамата, като деца.

И личи как времето хапливо

е изцедило техните сърца.

 

И ми стана тъжно за борбата

в живота зъл и драг, като харпун,

че една и съща е съдбата

на старите "деца" в ръка с бастун.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??