31 jul 2013, 8:16

Старият бар на Бърбън стрийт 

  Poesía » Otra
542 0 2

Старият бар на Бърбън стрийт

в Ню Орлиънс

 

                                „Не стреляй по пианиста,

                                той толкова може!”

 

В Ню Орлиънс на Бърбън стрийт бе бара,

пред който спряхме късно вечерта-

привлече ни фасадата му стара

и ритнахме летящата врата...

 

... Познато от уестърните всичко

потънало бе в  ретро полумрак...

Посрещна ни усмихнат, шишкав чичко:

„ Ще пийнете ли нещичко?... На крак?...”

 

„ Разбира се!..Уиски. Да без сода!..

До горе чак...До горе ги налей!...”

...Менят се времена, със тях и мода-

един мъдрец бе казал: Panta rhei

 

...Но Времето тук сякаш беше спряло

и в други век останал този бар:

с пробито от куршуми огледало

и с шишкавия, и плешив кръчмар...

 

Полиците се гънеха с уиски

и всичко уж бе както и преди...

Пианото мълчеше... В пианиста,

пиян каубой бе стрелял може би...

 

 

Коста Качев

Ню Орлиънс

Луизиана

USA

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??