1 abr 2011, 21:45

Старият скрин 

  Poesía
617 0 3


СТАРИЯТ СКРИН


Колан, извезан със сърма.
С мотиви стари, добруджански.
Такава прелестна творба,
от скрина стар, прогнил извадих.

И тежки пафти от сребро.
Седеф, поставен във средата.
А майстор с мъничко длето,
изваял плодовете на земята.

На толкоз място той успял
това богатство да покаже;
пшеница, грозд и цвят от дрян,
и ябълки, и круши даже.

Запленен бях от тази картина.
Направена на площ колкото длан.
Лежала много години в скрина,
с медни пластини цял обкован.

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??