21 nov 2022, 7:54

Стене... 

  Poesía
172 0 2

Влаковете закъсняват
и са все по-разредени.
А и пътниците стават
повече и... натъжени...

 

Рейсовете - маломерни
са и в тях едва се гъчкаш -
с напъни неимоверни...
И косиш се, и се бръчкаш...

 

Пътищата са опасни.
И съдби от тях рушат се...
Но са думите - безгласни
букви... и ей тъй хабят се...

 

Как я мислят горе тия
там - със своята мисловност?...
Или чужда сатанѝя
следват до безпрекословност?...

 

Тъй керванът си върви...
И си лайте скръбно, псета!...
А една страна... уви...
стене в а̀дов(ск)а несрета...

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??