13 oct 2012, 17:56  

Стига ми само веднъж 

  Poesía » De amor
661 1 4

Стига ми само веднъж

 

 

Може много дълго да не си ме докосвал,

но ми стига да го направиш само веднъж.

И така, сякаш отдавна хляб не си вкусвал,

с топлите длани на един луд от любов мъж.

 

И нека с трепет да притихне Земята,

от страх да не спре това тайнство на любовта.

А от свян да се плъзне зад облак Луната,

че ласки такива не е опознала и тя.

 

От силна ревност да заридаят Звездите

и над теб да извият самодивско хоро.

А Вятъра волен да пришпори юздите

и да тръгне да ме спасява, като от зло.

 

И зная, че много дълго не си ме докосвал,

но аз искам да го направиш само веднъж.

С тези ласки, за които дълго си чакал,

така, както прави само един истински мъж.

 

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??