Стих
Написах стих и благодарих на Бога,
прекръстих се и наведох своята глава!
Да се възгордея от това, не, аз не мога,
те от Бог са ми дадени моите слова!
Прекръстих се пред старата икона,
и благодарих на Бог горещо за това,
че дал ми е дарбата да радвам хората,
от мен и от него са моите стихотворения.
И те достигат на хората до сърцата,
докосват ги, докосват им душата.
Четат ги и се радват, вярват че има доброта,
останала и скрита дълбоко в човешката душа.
Със стиховете ми вярвам че ще оставя следа,
в сърцата на хората, ще си спомнят мойте слова.
Ще остане от стиховете ми в тях поуката
за Живота, Надеждата, Вярата и Любовта!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados