24 nov 2009, 16:25

Странички 

  Poesía
765 0 6

Бог е добър и ми даде в две канички
мъдрост да пия, да я събера
в моите ситно изписани странички
и да я давам с любов след това.

Бистри потоци се леят, прегръщат се
със красота, забълбукала в мен.
На рождеството тайнството свършва се,
ако усетиш защо си роден.

Цвят и Мелодия, Формата, Словото;
ако усетиш поне в един миг -
вече си сложил на злото оковите;
злото изчезва и ражда се стих.

И проумяваш - животът тъй кратък,
че не е даден току-така,
с нещо дарен ли си, дай без остатък,
дай го не с разум, а от душа.

Идва Смъртта. Често казват ù кучката,
тя просто част от едно колело
и не е край, а начало на случката,
дето наричаме всички Живот.

Някой видя ме с тези две канички
и без да иска ме блъсна във гръб.
Счупих ги. Жалко за другите странички,
но аз вече зная за верния път.

Цвят и Мелодия, Формата, Словото,
вече усетих и вече открих.
Може би някога някъде в Новото
някой да ме почерпи със стих.

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • А ти вече ни почерпи!
    Благодаря!
  • Много е хубаво!Поздравления и от мен!
  • Открил си ги Бисере - повярвай ми!
    Страхотен стих си създал!!!
    Продължавай, защото нали знаеш...то е като храната - и утре ще ни потрябва!
    Поздравления!!!!
  • Може би някога някъде в Новото
    някой да ме почерпи със стих.
    Това е любимият ми цитат! Страхотно! Много ми хареса-има ритъм и по-важното-смислено е!
  • О-ооо, много хубаво, мъдро и оргинално поднесено !
  • !!!
    Мъдри странички...
Propuestas
: ??:??