12 ene 2022, 20:49

Страшен или не! 

  Poesía » Para niños
740 7 19

Скокна, тропна - малка топка!

Скри се в близък храсталак.

А след нея - вятър погна

сухи клони и листа.

 

Зад стобора - сам, на двора,

Снежко килнал е калпак:

-Люта Зима! Що да сторя?

Февруари идва пак.

 

Снежната метла е грабнал

и наметнал - бял кожух!

Сви се Врабчо под стрехата.

Даже Шаро млъкна тук!

 

От баира вдига врява

детски глъч. Пищи шейна!

Малък Сечко е направил

писта ледена! Ура!

 

Той не е студен и страшен,

щом готов е за игри.

Зайченце, недей се плаши!

Тичай и лудувай ти!

© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сечко Февруари »

4 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??