13 feb 2007, 14:28

Студено 

  Poesía » De amor
1798 0 35

Студено е, а искам да се стопля.

Ела при мен, протягам ти ръка.

Сърцето ми, в конвулсии от вопли,

потупва във забрава, но... едва.

Усещам те и колко те желая!

Докосвам топлината на нощта.

И тръпна, в плен на  лунната омая,

изричам те с нечувани слова.

Студено е, а искам да се стопля.

Усещам капки, лазещи по мен.

Дъждът ме гали, устните докосва.

Изливам се със него ден след ден.

И тръпнеща, със всяка своя мисъл

за сбогом търся...  твоите очи -

загрижени  и топли да ги видя.

Прошепна само: „Нещо облечи".

© Кремена Стоева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??