17 abr 2018, 21:16

Студено е 

  Poesía
203 0 4

Студено е


Елеонора Крушева

 

Студено е... потрепват ми ръцете,
а вън е пролет... и свети, лятно свети.
Студено ми е... сиво е небето
и плаче в мен... ритъмно сърцето.
Думите сами накъсано плетат
една пустинна мрежа от 
                                          пясъчна мъгла,
студено е и вечерта притихва,
като безропотна и синя в мен тъга.
Поръчвам си във сънищата слънце,
поръчвам си и още...
     обич малко, частица, капка, зрънце.
Да завее оня южен вятър
през съня да влезе скришом
и с твоята усмивка скъпа,
да ми прошепне топлото – обичам!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??