3 abr 2007, 12:06

Студено е... 

  Poesía
582 0 2

Студено е... И мрачно...

Гръм, буря и мъгла.

Студено е и силен вятър брули

останките на някогашна красота.

Сивее небосводът и грозен е светът.

Вали!!!

Дъждовни капки бият по прашната земя...

Мътилка!

Смрад!

Боли!...

.......................................................................

Покой!

Снежинки раните погалват нежно,

покриват черните, изгнилите места;

за миг покой и тишина...

а после вятър, буря, пустота...

 

Денят навън е чудно топъл и красив,

пропит с ухание на пролетни цветя.

Тогава питам се,

къде намерих тази грозота?

Навярно взирайки се в своята ограбена душа...

© Петя Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хубаво се е получило, Петя!!! Поздрави!!!

    п.с. А не би ли трябвало последния куплет да ти е отделения?
    Поне аз така мисля.
  • Тъжно е!
    Но и в тъгата има красота!
    Харесва ми ,да те чета!
Propuestas
: ??:??