9 sept 2007, 0:08

Студено е. Вали. 

  Poesía
834 0 20
Студено е.
Вали.
Покрива лятото следите си
със есенните мрежи от мъгли.
В ръката есента държи
все още топлите мечти,
и с жарките копнежи
на косите си
в стъклата ми рисува спомени.
Усмихвам се.
И ми е хубаво.
Обличам се, излизам вън.
Под капките, застлали вечерта,
блести сребрист и чист асфалта,
по тротоара ромони
на стъпките ми музиката.
Вали. И някак стана топло
и задъхано
от блясъка в очите ми.
А в мен припява вечерта
с мелодия от капки-спомени.
Ще си измисля на сутринта,
дъждът е бил любимият ми.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??