Някой в снега е танцувал, стъпките водят към нас,
сръбнал с черпачето супа, пушил е... ето и фас.
Кой номер вятърът носи, нямам представа, не казва,
гони снежинките боси, хукнал от зимната пазва.
Още гевреците парят, дъ́ха на ръснат сусам,
хайде и Снежко удари..., гледай го, смее се сам,
вдигнал метла към небето, кофата килнал назад,
бобче окото му беше, кой го направи пират?
... дай й, как гледа луната – резенче шарена шунка,
моля те, бързо, вратата – виж кой зад нея изшумка.
Шепа иглички е пръснал... казах ти, водят към нас.
Мръкна се, уж не е късно, утре ще дирим с компас...
© Todos los derechos reservados