СУРВАКАРСКА
Приседнало край коледно дръвче
едно момче рисуваше върху снега шейна,
пред нея – впрегнато еленче със звънче,
във нея – старец, до стареца чувал,
чувалът пълен със колети,
колетите със сбъднати мечти,
които светнаха в очите на момчето,
от там – във всичките очи
на всичките дечица по земята.
Момчето, мойто внуче, беше ти,
аз, старчето с чувала и брадата.
Честита Коледа, приятелю! Бъди!
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados
Пожелавам ти щастливо сбъдната, успешна и много късметлийска 2015 година!