Рано лягам си, защото
имам работа в леглото.
Не познахте, съжалявам.
Стихчета си съчинявам.
И когато спра да дишам,
под един разкошен трън
ще си легна да напиша
2-3 стихчета насън.
Ако пък ти е омръзнал
моят сутрешен куплет,
грабвай моливчето бързо!
Кой друг, ти ще си наред.
© Райчо Русев Todos los derechos reservados
(зло не мислел, който пеел)
(Който нощем пише също...)
Будният поет е символ
на една щастлива къща...